poluotok Peljeac - Korula: Kua "Irena", Orebi - Ivana Gundulia 27,
Tel: + 00385995350569, Bernard Ivanovi
guide4vacation@gmail.com
NAA PONUDA GDJE SMO CIJENE/REZERVACIJE O OREBIU KORISNI LINKOVI

 Orebi


O
rebi je turistiki grad i tijekom prolosti proslavljeno pomorsko sredite junodalmatinskog poluotoka Peljeca poznatog po vinima i vinogradarstvu.

Naselje se nalazi na junoj obali poluotoka koji je s kopnom povezan prometnicom preko Stona i trajektnom linijom Ploe - Trpanj.

Okolica Orebia je kao i cijeli Peljeac obrasla gustom zimzelenom vegetacijom i tipinim mediteranskim biljem, a brojem sunanih dana spada meu najtoplija mjesta na Jadranu.  

D
ananji je Orebi mjesto razvijene turistike ponude: uz hotelski smjetaj te smjetaj u privatnim sobama i apartmanima, mjesto je opremljeno sportsko rekreativnim terenima i igralitima za tenis i nogomet, dok se na plaama nudi najam opreme za sportove na vodi te organiziraju kole jedrenja i daskanja. Okolica je pogodna za etnje, planinarenje i skupljanje bilja, a padine u unutranjosti obrasle su vinogradima autohtonih peljekih sorti i ispresijecane vinskim stazama i podrumima gdje moete kuati i kupiti domae peljeko vino ili proek. Orebi ima veliku pjeanu plau u uvali Trstenica, a volite li osamu i stijene, okolica nudi brojne kamenite uvale te uvale s malim alima. Gastronomska ponuda mjesta oduevit e i najizbirljivije goste, a svakako kuajte kamenice i dagnje iz peljekih uzgajalita te uvena vina Dinga i Postup.

Predlaemo posjetiti: kamene utvrde na brdima Vianjica i Gruda / ostatci rimskih naselja / gradska barokna crkva sa starokranskim mramornim reljefom / Pomorski muzej u Orebiu/ gotiko renesansni franjevaki samostan 2 km dalje od grada (vrijedna zbirka umjetnina) / antiki sarkofazi uz crkvu Gospe od Karmena / vinarska mjesta Postup, Potomje / Ston / otok Korula


POWERED & DESIGN BY